جغرافیای کشور چین

ساخت وبلاگ

 

کشور چین در منطقه شرق آسیا قرار گرفته‌است و مساحت آن ۹٬۵۹۶٬۹۶۰ کیلومتر مربع است که ۹٬۳۶۲٬۴۱۰ کیلومتر مربع آن خشکی و ۲۷۰٬۵۵۰ کیلومتر مربع آن از آب تشکیل شده است. این کشور سومین کشور پهناور دنیا پس از روسیه و کانادا است. سرزمین چین از مرکز رود خه لونگ جیانگ در شمال دهکده مو هه (۵۳
تصویر ماهواره‌ای ناسا از فراز چین .

درجه و ۳۰ شصتم درجه عرض جغرافیائی شمالی) واقع در شمال چین آغاز و به جزیره ذنگ مو آن شا (۴ درجه عرض جغرافیائی شمالی) در جنوب جزایر نان شا در جنوب چین امتداد می‌یابد. از شمال تا جنوب چین ۴۹ درجه عرض جفرافیائی و ۵۵۰۰ کیلومتر فاصله دارد. انتهای شرقی سرزمین چین مرکز اتصال رودهای خه لونگ جیانگ و وو سو لی (۱۳۵ درجه و ۰ شصتمی درجه طول و عرض جغرافیائی شرقی) و انتهای غربی چین در فلات پامیر(۷۳ درجه و ۴۰ شصتم درجه طول جغرافیائی شرقی) است. از شرق تا غرب ۶۰ درجه طولی جغرافیائی و ۵۰۰۰ کیلومتر فاصله دارد. طول مرزهای خشکی چین به حدود ۲۲ هزار و ۸۰۰ کیلومتر می‌رسد.[۱]

محتویات

۱ کشورهای مجاور
۲ آب و هوا
۳ دریاچه‌های چین
۴ کوههای چین
۵ زمین‌شناسی جغرافیایی چین
۶ جغرافیای انسانی
۷ حیات وحش
۸ نگارخانه
۹ منابع

کشورهای مجاور

این کشور با کشورهای متعددی هم جوار است. این کشور با کشورهای کره شمالی، مغولستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان، هند، نپال، برمه، بوتان، لائوس، ویتنام دارای مرز مشترک خاکی و با کره جنوبی، ژاپن، فیلیپین، برونئی، مالزی و اندونزی دارای مرز آبی است.[۲]

طول مرز با کشورها

افغانستان ۷۶ km، بوتان ۴۷۰km، برمه ۲۱۸۵ km، هند ۳۳۸۰ km، قزاقستان ۱، ۵۳۳ km، کره شمالی ۱، ۴۱۶ km، قرقیزستان ۸۵۸ km، لائوس ۴۲۳Km، مغولستان ۴، ۶۷۷ km، نپال ۱، ۲۳۶ km، پاکستان ۵۲۳ km، روسیه (شمال شرقی) km ۳، ۶۰۵، روسیه (شمال غربی) ۴۰ km، تاجیکستان ۴۱۴ km، ویتنام ۱، ۲۸۱ km. مرز با نواحی :هنگ کنگ ۳۰ km، ماکائو ۰٫۳۴ km.
آب و هوا
نقشه بارش متوسط سالیانه را در مناطق مختلف چین نشان می‌دهد .

آب و هوای این کشور بسیار متنوع می‌باشد از مناطق گرمسیر و بارانی در جنوب تا بسیار سردسیر شمال را شامل می‌شود. طوفان‌های موسمی (در حدود ۵ مورد در سال) در امتداد سواحل جنوبی و شرقی، سیل‌های مخرب، سونامی، زلزله، رانش زمین و خشکسالی از بلایای طبیعی منطقه چین هستند.
دریاچه‌های چین
کوههای چین
زمین‌شناسی جغرافیایی چین
جغرافیای انسانی
حیات وحش
خرس پاندا

حیات وحش چین بسیار متنوع است. معروفترین حیوان این کشور پاندا است که به نماد این کشور هم تبدیل شده است. متأسفانه در سالهای اخیر به علت توسعه ناپایدار صنعتی حیات وحش چین به خطر افتاده است.

نیروی کار کشور : کشاورزان ۵۰ درصد ، صنعتگران ۲۴ درصد و کارمندان ۲۶ درصد

صنعت : صنایع سنگین مانند آهن و استیل و فولاد ، ماشین آلات تا صنایع سبک مانند اسباب بازی و لباس و کفش و الکترونیک

کشاورزی : برنج ، کندم ، ذرت ، بادام زمینی ، چای ، ارزن ، جو ، کتان ، ماهی ، خوک

کشور چین در منطقه شرق آسیا قرار گرفته‌ است و مساحت آن بیش از ۹٬۵۹۶٬۰۰۰ کیلومتر مربع است که به این ترتیب بعد از روسیه، دومین کشور پهناور آسیا به شمار می‌آید. چین دارای مرز زمینی با ۱۴ کشور است. این کشور همچنین از سمت شرق و جنوب با دریای چین شرقی، خلیج کره، دریای زرد، و دیگر آبهای آزاد احاطه شده‌است.

مرز با کشورها : افغانستان ۷۶ کیلومتر، بوتان ۴۷۰ کیلومتر، برمه ۲۱۸۵ کیلومتر، هند ۳۳۸۰ کیلومتر، قزاقستان ۱، ۵۳۳ کیلومتر، کره شمالی ۱، ۴۱۶ کیلومتر، قرقیزستان ۸۵۸ کیلومتر،لائوس ۴۲۳کیلومتر، مغولستان ۴، ۶۷۷ کیلومتر، نپال ۱، ۲۳۶ کیلومتر، پاکستان ۵۲۳ کیلومتر،روسیه (شمال شرقی) کیلومتر ۳، ۶۰۵، روسیه (شمال غربی) ۴۰ کیلومتر، تاجیکستان ۴۱۴ کیلومتر، ویتنام ۱، ۲۸۱ کیلومتر.
مرز با نواحی: هنگ کنگ ۳۰ کیلومتر، ماکائو ۰٫۳۴ کیلومتر

آب و هوای این کشور بسیار متنوع می‌باشد از مناطق گرمسیر و بارانی در جنوب تا بسیار سردسیر شمال را شامل می‌شود. طوفان‌های موسمی (در حدود ۵ مورد در سال) در امتداد سواحل جنوبی و شرقی، سیل‌های مخرب، سونامی، زلزله، رانش زمین و خشکسالی از بلایای طبیعی منطقه چین هستند.

تقسیمات منطقه‌ای

مردم تمایل دارند کشور چین را به چهار منطقه‌ی شمال، جنوب، شمال غربی و مناطق چینگهای – تبت تقسیم کنند. ساکنین هر منطقه، به‌موجب تفاوت‌های جغرافیایی، سبک زندگی و آداب و رسوم مختلفی دارند.

مناطق شمالی و جنوبی در ناحیه موسمی شرقی واقع‌شده‌اند که رود هوآی و کوهستان کین (Qin) آن‌ها را از هم جدا می‌کند. نزدیک به ۹۵ درصد جمعیت چین در این منطقه زندگی می‌کنند. دو منطقه دیگر، شمال غربی و نواحی چینگهای – تبت که ۵۵ درصد این کشور را در برگرفته‌اند، جمعیت کمتری دارند، بااین‌حال اکثر گروه‌های قومی در این منطقه متمرکز شده‌اند.

رود‌ها و دریاچه‌ها

چین، رودها و دریاچه‌های بی‌شماری دارد. طبق آمار، این کشور بیش از ۵۰٫۰۰۰ رود با حوزه‌ی آبخیز ۱۰۰ کیلومترمربع و بیش از ۱٫۵۰۰ رود با حوزه‌ی آبخیز ۱۰۰۰ کیلومترمربع دارد. این رودخانه‌ها را می‌توان به‌صورت رودهای برون‌ریز و درون‌ریز نیز دسته‌بندی کرد. یانگ تسه، طویل‌ترین رود در چین و حتی در آسیا، سومین رود طویل دنیاست. رود زرد (The Yellow River)، “رود مادر مردم چین” طویل‌ترین رود پس از یانگ تسه است که هر دو به اقیانوس آرام می‌ریزند. رود یارلونگ ژانگبو به سیستم آبی اقیانوس هند تعلق دارد و رود ایرتیش به اقیانوس منجمد شمالی می‌ریزد.

مناطقی که بیشترین دریاچه‌ها را دارند، دشت یانگ تسه و فلات چینگ‌های – تبت هستند. بسیاری از دریاچه‌های منطقه شمال غرب، شور هستند. بزرگ‌ترین آن‌ها، دریاچه چینگ‌های است که دریاچه طبیعی آب‌شور زیبایی است. در جنوب شرقی چین، اکثر دریاچه‌ها آب شیرین و عبارت‌اند از: دریاچه پویانگ، دریاچه دونگ‌تینگ و دریاچه تای‌هو. این دریاچه‌ها، برای چین منابع ارزشمندی مانند محصولات دریایی، نفت، گاز طبیعی، معادن و منابع تجدیدپذیری مثل نیروی جزر و مد تأمین می‌کنند.

مکان‌شناسی کوهستان‌ها

چین، مناطق کوهستانی وسیعی دارد که حدود دوسوم این کشور را در برگرفته‌اند. این رشته‌کوه‌ها عمدتاً از شرق به غرب و از شمال شرق تا جنوب غرب گسترده شده‌اند. برخی از این رشته‌کوه‌ها، همچون آسمان‌خراش هستند و برخی دیگر مناظر دل‌فریبی دارند. در چین، ۵۰ کوهستان با ارتفاع بیش از ۷۰۰۰ متر از سطح دریا وجود دارد. به سمت شرق چین، کوهستان‌های کم ارتفاع‌تری مثل کوهستان تایشان، کوهستان هوآشان و کوهستان اِمی شان قرار دارند که از زیبایی منحصربه‌فردی نیز برخوردارند.

 

تور پکن | تور چین...
ما را در سایت تور پکن | تور چین دنبال می کنید

برچسب : آب و هواي چين, جغرافياي چين باستان, مشخصات کلي کشور, نقشه هاي شهر چين, نقشه چين, نویسنده : afsaneh beijingnet1 بازدید : 263 تاريخ : شنبه 27 آبان 1396 ساعت: 12:39